Berlijn

Berlijn wordt steeds populairder. Deze Duitse hoofdstad heeft heel veel te bieden.

 

Stort je in de kunst en cultuur maar beleef ook de indrukwekkende herinneringen van de Tweede Wereld oorlog. Breng een bezoek aan de Fernsehturm (het hoogste gebouw van Berlijn), kijk je ogen uit op de Alexanderplatz en maak een wandeling langs de Berlijnse Muur.  Uiteraard mag je Checkpoint Charlie niet missen. Maak van Berlijn een een prachtige herinnering!

 

Voorbeeldprogramma:

dag 1     Vertrek vanuit Nederland naar Duitsland. Aan het einde van de middag komen we aan in de geweldige hoofdstad Berlijn.

 

dag 2     Vandaag beginnen we met een stadswandeling door Berlijn. We starten bij de Reichstag en komen dan langs de Brandenburger Tor, het Holocaust monument, en natuurlijk Potsdammer platz. Hierna lopen we verder langs Checkpoint Charlie en de kathedraal van Berlijn. We eindigen bij het DDR museum waar we eventueel een bezoek aan kunnen brengen. Na de lunch brengen we een bezoek aan de Fernsehturm. Op een hoogte van 203 meter hebben we hier een geweldig uitzicht over de stad.

 

dag 3     Vandaag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Sachsenhausen. Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in nazi-Duitsland. Het kamp ligt op 35 kilometer van Berlijn. Het is mogelijk om hier een rondleiding te krijgen. Na deze indrukwekkende ervaring rijden we weer terug naar Berlijn. In de avond is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een theatervoorstelling of een show.

 

dag 4    Na het ontbijt vertrekken we weer terug naar Nederland

 

Berlijn barst van de vele mogelijkheden, we denken uiteraard graag mee met het programma.