Krakau

Krakau stijgt steeds verder in populariteit.

 

Er zijn weinig tot geen plekken in Europa waar je een Joodse wijk hebt, die er nog bijna hetzelfde uitziet als tijdens het Interbellum (tussen WOI en WOII). Dit vind je alleen in Polen, in Krakau.  Hoewel het Joodse leven na de oorlog vrijwel volledig is stil komen te liggen, straalt de wijk Kazimierz zijn historische imago uit. Meerdere oude synagoges, imponerende begraafplaatsen, joodse restaurants en musea geven je een unieke blik in het Joodse leven van toen.

 

Voorbeeldprogramma:

 

dag 1     Vertrek vanuit Nederland naar Polen. Aan het begin van de avond komen we aan in de geweldige Stad Krakau.

 

dag 2     Vandaag beginnen we met een Schindlers List Tour. Tijdens deze 3 uur durende wandeling zal je de wonderlijke geschiedenis van de bijna uitgestorven Joodse cultuur in de stad gaan ontdekken. De tocht volgt het verhaal van Oscar Schindler’s Krakau (film Steven Spielberg).

 

dag 3     Vandaag brengen we een bezoek aan Auschwitz. Auschwitz was het grootste vernietigingskamp uit die tijd en staat daarom als symbool voor de Holocaust. Een gids zal jullie rondleiden op de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaatsgevonden. Tijdens de tour bezoek je zowel het kamp in Birkenau als het kamp in Auschwitz. Na alle indrukken zullen we weer terug rijden naar Krakau.

 

Dag 4     Vandaag vertrekken we richting de zoutmijnen van Wielicka. Net buiten Krakau, verstopt diep onder de grond, ligt een onvergetelijke bezienswaardigheid: een van de grootste zoutmijnen ter wereld. De mijngangen onder het plaatsje Wielickza zijn in totaal ruim 300 kilometer lang en gaan zo’n 350 meter de grond in. Tegenwoordig wordt er nauwelijks zout meer gewonnen en is de zoutmijn vooral een sprookjesachtig plek die veel bezoekers trekt.

 

dag 5    Na het ontbijt vertrekken we weer terug naar Nederland

 

Twijfel niet langer en boek deze fascinerende reis naar de mooiste stad van Polen!