Londen

Londen is al jaren een populaire bestemming voor een meerdaagse reis.

Een bezoek aan Londen hoort echt thuis in het rijtje “daar moet je zijn geweest”. Naast de vele bezienswaardigheden is Londen een geweldige internationale stad. Naast de Big Ben en de Tower Bridge barst Londen van de cultuur. Het chique West-Londen, het oude Londen in het Westen en natuurlijk de hoge kantoorgebouwen in het Centrum. Maak van Londen de unieke belevenis!

We beginnen met een verkenning van de historische bezienswaardigheden, van de Tower Bridge tot de eeuwenoude Tower of Londen. Wandel door de straatjes van Covent Garden, geniet van de sfeer op Piccadilly Circus en geniet van de rust in Hyde Park.

De volgende dag is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het British Museum en de indrukwekkende collecties te bewonderen in de National Gallery. In de avond geniet je van een betoverende musical in West End of een bezoek aan de straten van Soho of Camden Town.

Bekijk Londen ook eens van een andere kant… Stap in de London Eye en zie Londen vanaf grote hoogte, of maak een boottocht over de Thames om de skyline van London vanuit een ander oogpunt te zien.

Uiteraard zijn er in London nog heel veel andere mogelijkheden:

  1. Bezoek aan de Buckingham Palace: Bewonder de prachtige residentie van de Britse koninklijke familie en maak de wisseling van de wacht mee voor een koninklijke ervaring.
  2. Ontdek de street art in Shoreditch: Wandel door de kleurrijke straten van Shoreditch en bewonder de indrukwekkende graffiti en street art die de buurt siert.
  3. Verken de markten van Londen: Naast Camden Town zijn er nog tal van andere markten in Londen om te verkennen, zoals Borough Market, Portobello Road Market en Greenwich Market, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en unieke souvenirs kunt vinden.
  4. Maak een rondvaart over de Thames naar Greenwich: Geniet van een ontspannen boottocht over de Thames naar Greenwich, waar je de Royal Observatory, het Cutty Sark-schip en het prachtige Greenwich Park kunt bezoeken.
  5. Duik in de geschiedenis in het Churchill War Rooms: Breng een bezoek aan de ondergrondse bunkers waar Winston Churchill en zijn regering tijdens de Tweede Wereldoorlog de strategieën bedachten, en leer meer over deze cruciale periode in de geschiedenis van Groot-Brittannië.
  6. Geniet van de uitzichten vanaf de Sky Garden: Bezoek de Sky Garden in de wolkenkrabber 20 Fenchurch Street (ook bekend als de “Walkie Talkie”) voor adembenemende panoramische uitzichten over de stad.
  7. Ontdek de magie van Harry Potter in de Warner Bros. Studio Tour: Voor de fans van Harry Potter is een bezoek aan de Warner Bros. Studio Tour een absolute must, waar je de sets, kostuums en magie van de beroemde filmserie kunt ervaren.
  8. Proef de diverse keukens van Londen: Laat je smaakpapillen verwennen met een culinaire tour langs de verschillende eetgelegenheden in Londen, van traditionele Britse gerechten tot internationale lekkernijen in diverse wijken zoals Chinatown, Little Italy en Brick Lane.

Met deze extra ideeën kunnen we deze dagen nog gevarieerder maken, zodat de reis naar Londen een onvergetelijke ervaring wordt!

Let's go!